Høy dødelighet ved spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er ikke «bare». Tegn på sykdommen må tas på alvor og ikke avfeies med at det går nok over av seg selv.

Det viser seg at det er høyere dødelighet ved alvorlige spiseforstyrrelser, særlig ved anoreksia nervosa. Årakene til dødeligheten er både selvmord, men også alvorlig somatiske belastninger over tid som ender i hjertesvikt. Dette kan forebygges og det er viktig at personer som har spiseforstyrrelser tidlig kommer til behandling og at deres spiseforstyrrelse blir kartlagt. Vi må alltid huske på at spiseforstyrrelsen ikke er alt, men at innenfor alle symptomer finnes en person med mange uforløste ressurser som venter på å få komme ut. Det er den utgaven av den syke som må være målet ved behandling, når personen er utenfor livsfare.

Hvis du har kommet til denne bloggen fordi du har det veldig vanskelig og tenker på å avslutte livet ditt, vil jeg at du skal vite at det finnes hjelp å få. Du kan få hjelp uten å miste kontrollen. Du kan treffe folk som har vært gjennom det samme som deg og som har fått det bedre med seg selv og som har fått en mer positiv kontroll på seg selv.

Ring IKS  22 94 00 10

eller Mental helse 116 123

Ta også kontakt med behandleren din og fortell hvordan du virkelig har det. Du kan få det så mye bedre, men du trenger hjelp for å komme dit. Ikke gi opp!

Legg igjen en kommentar